MALZEMELER:
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram tereyağ (yumuşak)
2 yumurta (bir yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
2 yumurta (bir yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
İÇ HARCI:
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba sütü, sıvı yağı, tereyağını, şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve yumurtayı koyup, güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde küçük bezelere ayırıp, elinizde düzleştirip, iç harcını koyun.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırına koyuyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırına koyuyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder