MALZEMELER:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri veya şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı haşhaş tohumu
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ve sıvı yağı ekledikten sonra iyice karıştırın.
Pudra şekeri, un, buğday nişastası ve kabartma tozunu eleyip, yavaş yavaş yoğurma kabına ilave edelim.
Hazırlamış olduğumuz hamuru, streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyeleri, önce 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısına, ardından haşhaş tohumuna bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Hazırlamış olduğumuz hamuru, streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyeleri, önce 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısına, ardından haşhaş tohumuna bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin. Fırının ısısını ve pişme süresini kendinize göre ayarlayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder