16 Aralık 2016 Cuma

Çıtır Karnabahar Pane


MALZEMELER:


1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu (ince çekilmiş) istenirse kullanılır. Yerine un konulabilir.
1 şişe maden suyu
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz yeterince


KIZARTMAK İÇİN:


Yeterince sıvı yağ


YAPILIŞI:


Karnabahar önce çiçeklerine ayırıp, güzelce yıkanır. Daha sonra derince bir tencereye karnabaharları koyun, bir miktar tuz atın ve üzerine sıcak su ilave edin. Orta ateşte karnabaharlar yarı pişmiş olacak şekilde kaynatılır. Haşlanan karnabaharların suyunu süzün, soğumaya bırakın.

Pane harcı için, derin bir kaba yumurtaları kırın, içine maden suyunu koyun, güzelce çırpın. Daha sonra unu, mısır ununu, tuzu ve karabiberi ilave edip, kıvam alıncaya kadar çırpın.

Karnabaharları önce pane harcına daha sonra kızgın sıvı yağa koyup, güzelce kızartalım.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder