4 Kasım 2016 Cuma

Sünger Kek







MALZEMELER:


3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:


Yumurtalarımızı kek hamuru hazırlayacağımız kaba kırıyoruz. Daha sonra şekerin hepsini yumurtalara ekliyoruz. Mikserle iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

Süt ve sıvı yağı da ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Vanilyadan sonra kabartma tozu ve unu eleyerek katıyoruz. Unu ilave ettikten sonra mikseri bırakıp, tahta kaşıkla alttan üstte doğru iyice karıştırıyoruz.

Kek kalıbımızı yağlayıp, unluyoruz. Harcımızı içine boşaltıp, sallayarak, her yere eşit dağılmasını sağlıyoruz.

Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıp, kekimizi içine atıyoruz. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın. Daha sonra kürdan testi ile kontrol ederek pişirin. Kürdanı kekimize batırdığımızda hamur bulaşmış çıkıyorsa kekimiz pişmemiş demektir. Pişirmeye devam ediyoruz. Kürdanımız temiz çıkıncaya kadar.

Fırından alıp, soğuduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çeviriyoruz .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder