3 Kasım 2016 Perşembe

Şam Kurabiyesi (portakallı kurabiye)




MALZEMELER:


3 adet yumurta
250 gram yumuşak margarin veya tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 adet portakal suyu ve rendesi
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat (1/2 limon suyu ile karıştırılacak)
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba yumurta, yoğurt, yağ, şeker, portakal suyu ve rendesi koyup, iyice karıştırılır.

Karbonat ve elenmiş un yavaş yavaş ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur elimize yapışmasın diye elimizi önce suya veya yağa batıralım. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye, limon büyüklüğünde parça alınır ve yuvarlayıp  şekil verilen kurabiyeler aralıklı olarak dizilir.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder