MALZEMELER:
3 orta boy kabak
1 adet yumurta
1 adet taze soğan
Afiyet olsun.
1 adet taze soğan
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı beyaz peynir
3 yemek kaşığı tepeleme un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı beyaz peynir
3 yemek kaşığı tepeleme un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz yeteri kadar
KIZARTMAK İÇİN:
1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin ve suyunu sıkın.
Peyniri, ince doğranmış soğan, maydanoz, nane, baharatları, tuzu ve dereotunu ilave edin.
Un, kabartma tozunu ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
.
Tavaya yağı koyup kızdırın. Mücver harcından 1 yemek kaşığı alıp avuç içinizde oval köfte şekli verin. Her iki tarafını kızartın.
.
Tavaya yağı koyup kızdırın. Mücver harcından 1 yemek kaşığı alıp avuç içinizde oval köfte şekli verin. Her iki tarafını kızartın.
Afiyet olsun.
Kesinlikle denediğim tariflerin arasında en iyisi
YanıtlaSilTeşekkürler