MALZEMELER:
1 paket kültür mantarı
2 adet orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
3-4 adet acı veya tatlı biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır)
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım.
Yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sıvı yağda pembeleştirelim.
Yıkayıp, çekirdek kısımlarını temizlediğimiz biberleri, ince ince doğrayarak soğana ilave edelim.
2 dakika kavurup, mantarları koyalım. Mantarlar suyunu salınca, kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri veya salçayı ilave edelim. Yeterince tuzu ve karabiberi katıp, 3 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder