7 Kasım 2016 Pazartesi

Mayalı Çikolatalı Gül Tatlısı





MALZEMELER:


1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İÇİ MALZEMESİ:


1 su bardağı krem çikolata
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:


Hamur yoğurma kabına ılık sütü, sıvı yağı, tuzu, şekeri ve mayayı koyup karıştıralım. 
İçine azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım.

İç harcı için krem çikolata, sıvı yağ ve şekeri karıştıralım. Karışım açtığımız yufkaya sürülebilir bir kıvamda olmalı eğer değilse biraz daha sıvı yağ ilave edelim.

Dinlenen hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayıralım. Her bir bezeyi oklava veya merdaneyle 1 cm kalınlığında açalım. Üzerine çikolata sürelim. Rulo şeklinde saralım. Daha sonra sardığımız ruloyu boyuna ortadan ikiye keselim. Her bir parçayı kendi etrafında döndürerek gül şekline getirelim ve tepsiye dizelim. 

Bu halde 10 dakika daha mayalandırıp, önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder