7 Kasım 2016 Pazartesi

Izgarada Çinekop Ve Sosu






MALZEMELER:


1 kilo çinekop balığı
1 su bardağı un
1 adet limonun suyu
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

1 demet maydanoz
2 adet kuru soğan

YAPILIŞI:


Çinekop balıkları temizlenip, yıkandıktan sonra suyu süzülür ve tuzlanır. 

Balıkların her iki tarafı da unlanır. Zeytinyağını bir kabın içerisine konulur.  Una bulanan çinekoplar hazırlamış olduğumuz zeytinyağına batırılır veya bir fırça yardımıyla yağlanır.

Önceden ısıtılan ızgaranın üzerine yerleştirilir. Çinekopların  iki tarafı da kızarana kadar pişirilir.sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.


SOSU (GARNİTÜR) :



Maydanozu ince doğrayınız. Soğanı piyaz soğanı gibi doğrayıp tuzla ovduktan sonra yıkayınız ve maydanozu katınız. Bir limonun suyunu da sıkıp, maydanoz ve soğan karışımına koyup hepsini karıştırınız.

Balıklar pişince servise alıp, bu sosla beraber servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder