MALZEMELER:
4-5 adet kök kırmızı pancar
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sirke
1 adet limon
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Pancarlarımızı iyice yıkayıp, sirkeli suda bekletelim. Kabuklarını soymadan pişireceğimiz tencereye koyalım ve ocağın altını açalım. Bir müddet sonra bıçakla veya çatal batırarak pişip, pişmediğini kontrol edebiliriz.
Piştikten sonra kabuğunu soyup, biraz soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra derin bir kaba istediğimi büyüklükte doğruyoruz.
Zeytinyağı, dövülmüş sarımsağı, tuz, limon suyu, nar ekşisi ve sirkeyi kaba alıp, iyice çırparak sosumuzu hazırlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosu pancarların üzerine döküp, kabağını kapatıyoruz. 2-3 saat pancarla sosun bütünleşmesini sağlıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder