MALZEMELER:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
2,5 su bardağı un
Tuz yeteri kadar
İÇ MALZEMESİ:
200 gram yarım yağlı beyaz peynir veya lor peyniri
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Ayçiçeği yağı (kızartmak için)
YAPILIŞI:
Unun ortasını havuz yapıp, mayayı koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edip, 1 çay bardağı ılık suyla mayayı eritin. Daha sonra hamur için olan diğer malzemeleri ekleyip ,hamurumuzu iyice yoğuralım. Üzerini örtüp, biraz dinlendirelim.
İç harç için, peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın, unlanmış tezgahta merdane veya oklava ile açın. İçine peynir karışımından ekleyip, yarım ay şeklinde kapatın. Ben börekler biraz büyük olduğu için, ortadan ikiye böldüm. Kestiğim yeri açılmasın diye elimizle bastıralım.
Bütün bezeler bitince kızgın yağda altını üstünü kızartalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder