MALZEMELER:
1/2 su bardağı ılık su (hamur toparlanıncaya kadar su miktarını arttırabiliriz)
1/2 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
1/2 kilo karışık ot
1 adet soğan
Tuz
Pul biber (arzuya göre),
Yumurta sarısı
Hamurunu hazırlamak için, gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur 12 bezeye ayrılır ve bezelerin üzerileri örtülerek, yarım saat dinlendirilir.
İç harcını hazırlamak için, karışık otlar temizlenip, yıkanır ve doğranır. (yıkama işleminde otlar 15 dakika sirkeli suda bekletilir) Daha sonra yıkamaya devam edilir.
Soğan yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ içerisinde kavrulup, ocaktan alınır.
Soğanın üzerine karışık ot ilave edilir ve arzuya göre pul biber serpiştirilip güzelce karıştırılır.Fazla pişirmeden ocağın altı kapatılır.
Dinlenen bezeler tek tek merdane veya oklava yardımı ile açılır.
Açılan bezelerin üzerine sıvı yağ sürülüp bir kenarını hafifçe kapatıp, üzerine hazırlamış olduğumuz iç malzemeden konur ve malzemenin üzerine de peynir serpiştirilir. Daha sonra rulo şeklinde sarılır. Ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şeklinde yuvarlaklar oluşturulur. Şekli istediğimiz büyüklükte yapabiliriz.
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
Zeytinyağı
İÇ HARCI İÇİN:
1/2 kilo karışık ot
1 adet soğan
Tuz
Pul biber (arzuya göre),
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu veya susam
Çörek otu veya susam
YAPILIŞI:
Hamurunu hazırlamak için, gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur 12 bezeye ayrılır ve bezelerin üzerileri örtülerek, yarım saat dinlendirilir.
İç harcını hazırlamak için, karışık otlar temizlenip, yıkanır ve doğranır. (yıkama işleminde otlar 15 dakika sirkeli suda bekletilir) Daha sonra yıkamaya devam edilir.
Soğan yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ içerisinde kavrulup, ocaktan alınır.
Soğanın üzerine karışık ot ilave edilir ve arzuya göre pul biber serpiştirilip güzelce karıştırılır.Fazla pişirmeden ocağın altı kapatılır.
Dinlenen bezeler tek tek merdane veya oklava yardımı ile açılır.
Açılan bezelerin üzerine sıvı yağ sürülüp bir kenarını hafifçe kapatıp, üzerine hazırlamış olduğumuz iç malzemeden konur ve malzemenin üzerine de peynir serpiştirilir. Daha sonra rulo şeklinde sarılır. Ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şeklinde yuvarlaklar oluşturulur. Şekli istediğimiz büyüklükte yapabiliriz.
Hazırlanan el açması gül böreği, yağlı fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün bezeler bu şekilde yapılıp bitirildikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder