15 Kasım 2016 Salı

Sebzeli Rulo Börek




MALZEMELER:


3 adet yufka
1/2 kg ıspanak
2 adet havuç (orta boy)
2 adet patates (orta boy)
1 adet kabak
Karnabahar  küçük bir miktar (evinizde bulunan sebzeleri de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı pul biber

ARASINA SÜRMEK İÇİN:


2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ


ÜZERİ İÇİN:


1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
 

YAPILIŞI:


İlk olarak patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Diğer yandan rendelenmiş havuçları, rendelenmiş kabağı ve küçük parçalara ayrılmış karnabaharı da az tuz ve sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra patatesi ve yıkanıp, doğranmış ıspanağı da içerisine atıp, güzelce karıştıralım. Ocağın altını kapatalım. Böylece iç harcımızı hazırlamış oluruz.

Yufkaların arasına sürmek için, bir kasede yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştırın.

Hazırlamış olduğumuz harcı 3'e bölelim. Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerini hazırladığınız sütlü karışım ile ıslatın. Harcın bir parçasını yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Üzerine diğer yufkayı serin onu da sütlü karışım ile ıslatın ve harcı yayın. Son yufkayı seriyorsunuz ve onu da sütlü karışım ile ıslattıktan sonra üzerine harcımızı yayıyoruz. Yufkaları rulo olarak sarın. 
Sarmış olduğumuz yufkayı bir parmak genişliğinde keserek tepsiye sıralıyoruz.Tepsinizin boyutuna 

Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder