17 Kasım 2016 Perşembe

Zencefil, Limon ve Bal Karışımı (Kış Kürü)







MALZEMELER:



Bal (400 gram kadar. Kavanozun aldığı kadar)
2 adet limon
Taze zencefil (250 - 300 gram kadar)

YAPILIŞI:


2 adet  limonu iyice yıkayın ve çekirdeklerini çıkararak kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Zencefilin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin.


Bir cam kavanoza önce dilimlenmiş zencefil, onun üzerine dilimlenmiş limonu ekleyelim.
En son olarak balı yavaş yavaş ekleyin ve kavanozun havasını bir kaşık veya bıçak yardımıyla aldırın ki kavanozun dibine kadar balın akışını sağlayın.

Kavanozun kapağını kapatıp, buzdolabına yerleştirin.  2-3 gün sonra içeceğiniz hazırdır.
Çok kaynar olmayan sıcak suya yaklaşık 1 yemek kaşığı bu şuruptan ekleyerek içeceğinizi hazırlayabilirsiniz. Çocuklara kullanırken tatlı kaşığı olarak kullanılması öneriliyor.

Servis yaparken isteğe göre bal veya limon ilave edebilirsiniz.

Şifalar olsun.



ZENCEFİL, LİMON VE BAL ÇAYININ FAYDALARI VE NEYE İYİ GELİR


Bu kürü kış ayları yaklaşırken hastalıkların salgın olduğu bu zamanlarda tüketmeye başlarsanız soğuk algınlığı olma riskiniz azalır.
Öksürük tedavisinde kullanılır.
Mide üşütmelerinde, bulantılarında tedavi edici etkisi vardır.
Gribe karşı mucizevi bir koruma sağlar.
Vücut direncinizi artırır.
Virüsleri etkisiz kılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder