MALZEMELER:
1 paket milföy
2 adet yufka
SOSU İÇİN:
2 yumurta
1 şişe maden suyu
yarım su bardağı sıvı yağ
İÇİ İÇİN:
Kıymalı, peynirli, patatesli istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
Önce böreği hazırlayacağımız dikdörtgen borcamı hafifçe yağlayalım. Milföyleri tepsiye bir kat olacak şekilde yerleştirin ve tabanı oluşturun. 1 adet yufkayı elinizde iri parçalara bölerek milföyün üzerine serpiştirin ve üzerine için tamamını yayın. Kalan 1 yufkayı da aynı şekilde parçalayarak için üstüne serpiştirin.
YAPILIŞI:
Önce böreği hazırlayacağımız dikdörtgen borcamı hafifçe yağlayalım. Milföyleri tepsiye bir kat olacak şekilde yerleştirin ve tabanı oluşturun. 1 adet yufkayı elinizde iri parçalara bölerek milföyün üzerine serpiştirin ve üzerine için tamamını yayın. Kalan 1 yufkayı da aynı şekilde parçalayarak için üstüne serpiştirin.
Yufkanın üzerine tekrar milföyleri sıralayalım. Kenarlarını bastırıp yapıştırın. Böreği bıçakla kare kare kesin.Her bir kareyi de üçgen şeklinde kesin. Yumurta, yağ ve maden suyu karışımını mikserle güzelce çırpın. Çırptığınız sosu böreğe dökün . Bıçakla kat yerlerinden geçin dilimlemesi kolay olsun. En az 30 dakika ya da daha fazla buzdolabında bekletin .
Böreği akşamdan da hazırlayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Börek çıkınca bıçakla tekrar dilimlerin üstünden geçin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder