19 Ekim 2016 Çarşamba

Yoğurtlu Kuru Fasulye Ezmesi




MALZEMELER:


1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır)
1/2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay kaşığı hardal
Tuz (yeteri kadar)
1/2 su bardağı kese yoğurdu (taze yoğurtta kullanabilirsiniz fakat suyunu süzdürerek kullanın)

YAPILIŞI:

Haşlanmış fasulyelerin kabuklarını soyup, mutfak robotuna alarak püre haline gelinceye kadar çekin. Rendelenmiş sarımsak, 2 yemek zeytinyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Tuz ve kimyon ile tatlandırıp, yoğurdu azar azar ekleyerek karıştırın.

Ezmeyi servis tabağına alalım, üzerini istediğiniz gibi süsleyerek cips ya da kızartılmış ekmek dilimleri ile servis yapın.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder