HAMURU İÇİN:
4,5 su bardağı un (unun miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişebilir.)
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su (gerekirse)
İÇİ İÇİN:
1 kilo ıspanak ( sadece yaprakları girdiği için 1 kilo gidiyor)
1 adet soğan
2 adet yumurta 'birisinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
200 gram kadar lor peyniri
ÜZERİ İÇİN:
Yumurtanın sarısı
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
İçi için: soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım ve tuzla ovup, yıkayalım. Ispanağı temizleyip, güzelce yıkayalım ve orta kalınlıkta doğrayalım.
Bir kaba ıspanağı, soğanı ve yumurtaları koyup, güzelce karıştıralım. Tuzu ve karabiberini kullanacağımız zaman ekleyelim.
Hamur yoğuracağımız kabın içine bir miktar unu koyalım ortasını açıp, mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup, mayayı eritelim. Diğer malzemeleri ilave edip, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım ve oval şekilde açalım.
İçlerine ıspanaklı karışımdan koyup, yayalım. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırıp, bastıralım ve pide şekli verelim.
Hamurun kenarlarına ilk olarak sıvı yağı daha sonra yumurtanın sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder