17 Ekim 2016 Pazartesi

Tek Kişilik Muzlu Pasta





MALZEMELER:


PANDİSPANYASI İÇİN:


4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu

ARA KREMASI İÇİN:


1 paket vanilyalı pasta kreması

ÜST KREMASI İÇİN:


1 paket kakaolu pasta kreması


İÇİ İÇİN:


2 adet muz

ISLATMAK İÇİN:


1,5 su bardağı süt



YAPILIŞI:


Öncelikle kremalarımızı üzerindeki tarife göre hazırlayıp, buzdolabına kaldırıyoruz.

Daha sonra pandispanyamızın yapımına geçiyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. İçerisine unu, nişastayı ve kabartma tozunu ilave edip, fazla çırpmadan karıştırıyoruz.
Yağlanmış unlanmış kalıbımıza döküp, 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Pişen pandispanyamız soğuyunca  küçük bir bardakla yuvarlak şekilde çıkartalım ve sütle ıslatalım sonra arasına sade kremamızdan bolca koyup üzerine muz dilimi koyalım ve diğer parçayı üzerine kapatalım. Tekrar sütle ıslatalım. Daha sonra üzerine kakaolu kremayı sürelim. Bardakla kestikten sonra kalan parçaları rondodan çekip, pastamızın kenarlarını çevire çevire bulayalım.

Afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder