15 Ekim 2016 Cumartesi

Lor Topları Kurabiyesi




MALZEMELER:


1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
4-4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İÇİ İÇİN:


200 gram tatlı lor peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
Tarçın (isteğe bağlı 1 çay kaşığı)

ÜZERİ İÇİN:


1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:


Önce Kurabiyemizin içini hazırlayalım. Bunun için tatlı lor peynirini ve pudra şekerini iyice ezelim ve bir kenarda bekletelim.

Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, yoğurdu, tereyağını, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup, karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip, yumuşak bir hamur hazırlayalım.

Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, ortasını hafifçe açalım (içli köfte yapar gibi)ve içine 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyup, yuvarlayarak kapatalım. Hazırlamış olduğumuz kurabiyeleri tepsiye dizelim.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Fırın ısısını kendinize göre ayarlayın. Çünkü ısı fırından fırına farklılaşabiliyor.

Kurabiyelerimiz biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder