MALZEMELER:
1/2 kilo buğday
700-800 gram kuzu gerdan eti
Tuz yeteri kadar
Tereyağı üzerine dökmek için
YAPILIŞI:
Buğdayı akşamdan ayıklayıp ve yıkayıp suyla ıslatıyoruz. Ertesi gün ıslatmış olduğumuz buğday geniş bir tencerenin içinde kaynatılır.
Ayrı bir yerde etimizi haşlıyoruz. Haşlamış olduğumuz eti temizleyip, bir kenarda bekletelim.
İyice kaynayan (buğdaylar kaynarken suyu eksildikçe sıcak et suyundan takviye edelim) ve ortalarından ayrılan buğdaylar el rondosuyla ezilir.
Keşkeğimize yeteri kadar et suyu koyulduktan sonra hazırlanan etler buğdayın içine ilave edilerek karıstırılır,
Bu aşamadan sonra tahta kepçe ile karıstırılan keşkek , kariştırılırken ezilmeye devam edilir,iyice sakız gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir,
Servis yaparken keşkeğin üzerine tereyağı ile kavrulan kırmızı biberli veya salçalı sosu gezdirilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder