MALZEMELER:
1/2 kilo kuzu karaciğeri (yaprak şeklinde doğranmış)
Bir su bardağı un
Bir tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
SERVİS İÇİN:
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet kuru soğan,
1 çay kaşığı sumak
10-15 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Ciğerlerin üzerinde varsa önce zarları soyulur. Kasapta doğranmadıysa kolayca doğranabilmesi için buzdolabında soğutulur ve yaprak şeklinde doğranır. Çok hırpalamadan süzgeç içinde yıkanır ve kağıt havlu ile fazla suyu alınır.
Üzerine bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edilerek karıştırılır. Ciğerler tabak içine konulan una iki taraflı batırılır. Fazla unlar hafifçe silkelenerek kızgın yağda kızartılır. Kevgirle kağıt havlu serili (fazla yağının gitmesi için) tabağa alınan ciğerlerin üzerlerine tuz serpiştirilir.
Soğan piyazlık doğranarak bir miktar tuz ile hafifçe ovulur. Üzerine kırmızıbiber, sumak ve doğranmış maydanoz ilave edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk servis edilir.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder