MALZEMELER:
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1 adet orta boy haşlanmış patates (rendelenecek )
Tuz yeteri kadar
Karabiber.
İÇİ İÇİN:
250 gram kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağı
1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz yeteri kadar
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
1 miktar doğranmış maydanoz.
YAPILIŞI:
Köftemizin yapımını önce içini hazırlamakla başlayalım. Soğanları ve maydanozu ince ince doğrayalım ve ayrı kaplara alalım.
.
Malzemeleri hazırlayacağımız tavaya yağı, kıymayı ve soğanı ilave edip, kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
Daha sonra salçayı, cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelim ve kavuralım. En son olarak maydanozu ilave edelim, karıştıralım ve ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
Hamuru için; bir kaba bulguru koyalım ve üzerini örtecek kadar sıcak su gezdirip, şişene kadar bekleyelim.
Sonra yumurtayı, unu, rendelenmiş patatesi ve tuzu, ilave edelim ve iyice yoğuralım. Yoğururken elimizi ıslayalım.
Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. Yuvarlak olacak şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim. Daha sonra kıymalı harçtan bir yemek kaşığı koyalım.
Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak biçimde (elips) şekil verelim.
Hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtelim. Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım veya tuzlu suda haşlayıp, servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder