30 Eylül 2016 Cuma

Alaçatı Dökmesi (Sakızlı Ev Kurabiyesi)




MALZEMELER:



250 gram tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı nişasta
Yaklaşık 3 su bardağı un
2 kahve fincanı çekilmiş toz fındık
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 diş nohut büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı (damla sakızını toz şekerle kolayca dövülür)
Üzerine dökmek üzere bir miktar daha pudra şekeri (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:


Önce hamur yoğurma kabına  oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, sakızı, fındık tozunu , kabartma tozu ve vanilyayı unu yavaş yavaş ilave ederek hamur haline getiriyoruz.

Hamurdan ufak bir parçayı elimize alıp yuvarlıyoruz ve hamurun dağılmadan ve elimize yapışmadan şekil alması gerekiyor. Yarım saat kadar buzdolabında dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça alıyoruz ve elimizle yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. 

Kurabiyelerimizi farklı şekillerde de yapabilir. 

Önceden ısıtılmış 180 dereceli  fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Bu arada kurabiyelerimizin üzeri hafifçe çatlayacak ancak renkleri kararmayacak.

Fırından çıkan sakızlı kurabiyelerimiz iyice ılındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpeleyerek süslüyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder