MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy havuç
2 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz yeteri kadar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Önce ıspanakları güzelce temizleyelim ve doğrayalım.
Ispanağı pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğradığımız soğanı, havucu ve kırmızı biberi ilave edelim ve pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edip, kavurmaya devam edelim. Ardından ıspanakları, yıkadığımız pirinçleri, tuzu ve şekeri ekleyelim.
Bir su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder