MALZEMELER:
500 gram temizlenmiş taze bezelye
300 gram kadar kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 adet patates
2 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz yeteri kadar
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Önce yemeğimizin köftesi için; bir adet soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, tuzu, karabiberi koyalım ve iyice yoğuralım.
Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayıp, minik köfteler yapalım.
Tavaya bir miktar sıvı yağ koyalım. Küp küp doğradığımız patatesleri kızartalım. Daha sonra Hazırlamış olduğumuz köfteleri kızartalım. Kızaran köfteleri delikli kepçe ile başka bir kaba alalım.
Başka bir tencereye sıvı yağ koyalım. Doğradığımız soğanı hafifçe kavuralım. İçine doğradığımız kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edip, kavuralım. Daha sonra salçayı ve bir miktar da kaynamış su ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak köfteleri, patatesi, bezelyeleri ve tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Yemeğimizi orta ateşte pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder