1 Eylül 2016 Perşembe

Kadınbudu Köfte





MALZEMELER:


500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
10-15 dal  maydanoz
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı


PANESİ İÇİN:

2 adet yumurta,
1 kase un
1 kase galeta unu

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ


YAPILIŞI:


Pirinci yıkayıp, içine 2 çay bardağı su ilave edelim iyice haşlayalım. Haşlanan pirincin suyunu süzüp soğumaya bırakalım.

Tencere kıymanın yarısını, 1 çorba kaşığı zeytin yağını koyalım ve kavuralım.
İçine biraz tuz ilave edip, karıştıralım . Bir kenarda  soğumaya bırakalım.

Soğanı rendeleyelim. Maydanozu ince ince kıyalım. Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu, karabiberi ve tuzu ilave edip, yoğuralım.

Kıymalı harcı 20-25 dakika kadar buzdolabından dinlendirelim. Dinlenen kıymalı harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verelim.

Panesi için; bir kaseye yumurtaları kıralım ve çırpalım. İki ayrı kaseye unu ve galeta ununu koyalım.

Hazırladığımız kadınbudu köfteleri önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayalım.
Sonra kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirelim ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder