MALZEMELER:
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
10-15 dal maydanoz
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
PANESİ İÇİN:
2 adet yumurta,
1 kase un
1 kase galeta unu
1 kase un
1 kase galeta unu
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
Pirinci yıkayıp, içine 2 çay bardağı su ilave edelim iyice haşlayalım. Haşlanan pirincin suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayıp, içine 2 çay bardağı su ilave edelim iyice haşlayalım. Haşlanan pirincin suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Tencere kıymanın yarısını, 1 çorba kaşığı zeytin yağını koyalım ve kavuralım.
İçine biraz tuz ilave edip, karıştıralım . Bir kenarda soğumaya bırakalım.
Soğanı rendeleyelim. Maydanozu ince ince kıyalım. Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu, karabiberi ve tuzu ilave edip, yoğuralım.
Kıymalı harcı 20-25 dakika kadar buzdolabından dinlendirelim. Dinlenen kıymalı harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verelim.
Panesi için; bir kaseye yumurtaları kıralım ve çırpalım. İki ayrı kaseye unu ve galeta ununu koyalım.
Hazırladığımız kadınbudu köfteleri önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayalım.
Sonra kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirelim ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder