1 Eylül 2016 Perşembe

Tarçınlı Balıklıova Kurabiyesi Ev Usulü




MALZEMELER:


1 paket margarin veya 250 gram tereyağ (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı alıyor. Un miktarı bardağınızın ölçüsüne göre değişebilir)

YAPILIŞI:



Kurabiyeyi hazırlayacağımız kaba, tereyağ ve pudra şekerini koyalım ve güzelce karıştıralım.
Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Nişasta, tarçın ve unu yavaş yavaş  ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında kısaca ele yapışmayan bir kıvam alana kadar hamuru yoğurun.

Hamurumuzu buzdolabına kaldırıp 15 dakika dinlendirin. Dolaptan çıkarıp , istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaları önce yuvarlayın daha sonrada elinizle hafifçe bastırarak düzeltelim ve üzerini çatalla şekil verelim. İstediğimiz boyutta keselim.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki  fırında 30 dakika pişirin.

Aynı hamurla kurabiyemizi tarçın koymadan sade olarak da yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder