MALZEMELER:
4 adet temizlenmiş enginar
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
Tuz yeteri kadar
1 demet dereotu
YAPILIŞI:
Öncelikle enginarlar kararmasın diye içine koyacağımız suyu hazırlayalım. Bunun için 1/2 limonu suyun içine sıkalım ve 1 yemek kaşığı un ilave edip, karıştıralım. Temizlenmiş olan enginarlı dörde bölerek doğrayalım ve hazırlamış olduğumuz suyun içine koyalım.
Enginarı pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyalım. İçine yemeklik doğradığımız soğanı,kırmızı biberi ve havucu ilave edip, kavuralım. Daha sonra patatesi de ilave edip hafifce kavurmaya devam edelim. En son olarak enginarları, bir miktar dereotunu ve arkasından şekeri, tuzu ve 1/2 limon suyunu ekleyip, karıştıralım.
Enginarları içine koymuş olduğumuz 1 su bardağı suyu da koyup, tencerenin kapağını kapatalım. Enginar yemeğimizi önce orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirelim. Şayet suyu azalıp, pişmemişse yeteri kadar kaynar su ilave edebiliriz.
Yemeğimiz piştiğinde ocağın altına kapatıp, ayırmış olduğumuz dereotunu üzerine ilave edelim, karıştıralım. Enginar yemeğinin olmazsa olmazı dereotu dur. Ben yemeğini yaparken dereotunun bir kısmını yemek pişirken ilave ediyorum. Çünkü enginarla dereotu özleşiyor.
Yemeğimizi ılık veya soğuk olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder