MALZEMELER:
1/2 paket kuskus
2 yemek kaşığı tereyağ
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz yeterince
YAPILIŞI:
Kuskusu yapacağımız tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, üzerine su ilave edip, kaynatalım. Suyumuz kaynayınca kuskusu ekleyip,karıştıralım.
Kuskusu bol suda haşlayalım ki birbirine yapışmasın. Ara ara karıştırıp, pişince makarna gibi süzelim. Bir kenarda bekletelim.
Soğanı ince ince doğrayalım veya rendeleyelim. Başka bir tencereye tereyağı koyalım. Tereyağ eriyince içine soğanı ve kıymayı ilave edip, kavuralım.
Kıymamız pişince karabiberi, tuzu ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.
Pişirmiş olduğumuz kuskusları kıymalı karışımın içine dökelim ve iyice karıştıralım.
Kıymalı Kuskus Pilavımızı servis tabağına alıp, servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder