MALZEMELER:
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
250 gram kıyma
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz yeteri kadar
ÜZERİ İÇİN:
2 diş sarımsak
1 su bardağı domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Maydanozu temizleyip doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı koyup, kıymayı ilave edelim. Kıymayı güzelce kavuralım. Altını kapattıktan sonra maydanozu ilave edip, karıştıralım. Bir kenarda bekletelim.
Hamur yoğuracağımız kaba un, yumurta, bir tutam tuz koyup, elimizle hamurumuz kıvam alıncaya kadar yoğuralım. Folyoya sarıp, 20 dakika buzdolabında bekletin.
Domatesli sos için, tereyağını tavada eritip, sarımsakları kavurun. Domates rendesi ve salçayı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın. Yufkalardan çay bardağı ile küçük daireler kesin. Ben ravioli kalıbını kullandım. Ortalarına birer tatlı kaşığı kıyma paylaştırın. İstediğiniz şekilde kapatın.
Hazırlamış olduğumuz raviolileri 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp, süzün.
Servis tabağına alıp, üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder