1/2 kilo kabak 4 adet dolmalık kırmızı biber 2 adet orta boy patlıcan 300 gram kıyma 2 çay bardağı pirinç 2 adet soğan, Tuz yeteri kadar 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane, 10-15 dal dereotu 10-15 dal maydanoz 1/2 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Önce yemeğimizi hazırlamaya sebzelerden başlayacağız. Kabakları, patlıcanları ve biberleri temizleyelim. Temizlemiş olduğumuz kabaklar ve patlıcanların büyük olanları ikiye bölünür ve içleri oyucu veya küçük çay kaşığıyla güzelce oyulur.
Dolmanın içini hazırlayacağımız tavaya yağ alınır. Soğan küçük küçük doğranır, kıymayla birlikte tavaya konur ve pişirilir. Pirinçler yıkanır 1/2 çay bardağı su ile tavaya ilave edilir ve su çekinceye kadar pişirmeye devam edilir. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir, tavanın altı kapatılır.
Hazırladığımız içle kabaklar, patlıcanlar ve biberler doldurulup, tencereye dizilir. 2 çay bardağı sıcak su kabakların üzerine dökülür. Kapağı kapatılır önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder