7 Eylül 2016 Çarşamba

Fırıldak Kurabiye




MALZEMELER:


1 adet yumurta
125 gram tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un

YAPILIŞI:



Kurabiye hamuru yoğuracağımız kaba yumuşatılmış tereyağı ve pudra şekeri koyup, iyice karıştırılır. Yumurta ve sıvı yağ ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.

Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenir ve yağlı karışıma yavaş yavaş katılıp, yoğurulur. Hazırlamış olduğumuz  hamur iki eşit parçaya ayrılır. Hamurlardan birinin içine kakao eklenir ve birlikte tekrar yoğurulur. Kakaonun hamurla iyice karışması sağlanır.

Her iki hamur da yağlı kağıt üzerinde dikdörgen şeklinde açılır, kenarları düzeltilir. Hamurlar üst üste konur, uzun kenarından başlayarak yağlı kağıt yardımı ile kırmadan rulo yapılır.

Buzdolabına kaldırılır. 1/2 saat bekletilir. Isınmadan yarım santimlik ince dilimler halinde kesilir.


Fırın önceden 170 dereceye ısıtılır, hafifçe pembe bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder