8 Eylül 2016 Perşembe

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi




MALZEMELER:


1 çay bardağı sıvı yağı
150 gram yumuşak tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
2,5-3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 


ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Hamur hazırlayacağımız kaba yağı ve unun yarısını koyup, iyice birbirine yedirelim.

Üzerine sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.

 Daha sonra kalan unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Hazırladığımız hamuru 1/2 saat buzdolabından dinlendirelim.

Tepsiye yağlı kağıt serelim veya yağlayalım.  Dinlenen hamurdan dondurma kaşığı yardımı ile küçük parçalar koparıp tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika pişirip servis yapalım. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkat edelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder