10 Ağustos 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi









MALZEMELER:



2 su bardağı Barbunya
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 adet  kuru soğan
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker


YAPILIŞI:


Barbunyaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın .

Zeytinyağı ayrı bir tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,

Yemeklik doğradığınız patates ve havuçları ekleyip kısık ateşte 3-5 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip yine 3-5 dakika karıştırın. Barbunyaları ekleyin ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun,


Barbunyalar, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin, Ateşten alıp tuzunu ve şekerini ekleyip, soğuk servis yapın,
Servis esnasında maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder