MALZEMELER:
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta(sarısı hamura, beyazı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı silme şeker
1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
4 su bardağı un ( Yaklaşık olarak)
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Yumurta sarısı ve susam haricindeki malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim çünkü bardak ölçüleri değişebiliyor.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
Bezeleri yuvarlayarak uzun çubuklar haline getirdikten sonra simit şeklini verin ve kesin. Simitleri istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
Simitleri yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine yumurta akını sürüp, susamları serpiştirin
Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder