MALZEMELER:
2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
8 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket yumuşak margarin veya 250 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Nişastayı, unu ve pudra şekerini karıştırın ve eleyerek hamur yoğuracağımız kaba koyun.
Daha sonra margarini ve sıvı yağı kaba ilave edip, ele yapışmayan pürüzsüz kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
Hamurunuzu elde ettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp, yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerini çatalla şekil verelim.
160 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişireceğiniz ağızda dağılan un kurabiyemiz hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder