13 Ağustos 2016 Cumartesi

Boşnak Böreği




HAMURU İÇİN:


1/2 kilo un
1 çay bardağı süt
250 ml ılık su (suyu hamura yavaş yavaş ilave edeceğiz)
1 tatlı kasığı tuz


YAĞLAMAK İÇİN:


50-60 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ


İÇ MALZEMESİ İÇİN:


300-400 gram ıspanak
100 gram lor peyniri
1 adet kuru soğan


YAPILIŞI:


Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz. Ispanakları güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
Daha sonra kuru soğanı doğrayıp, acısını almak için yıkayıp, ıspanağa ilave ediyoruz. En son olarak lor peynirini koyarak karıştırıyoruz.


Hamurumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Hamur yoğuracağımız kaba unu, sütü, tuzu koyup, suyu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz .

Hamurun üzerini  kapatarak  20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzu 6 bezeye bölüyoruz . Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp, hazırlamış olduğumuz yağın bir kısmıyla iyice yağlayıp üzerini örtüyoruz  ve yarım saat dinlendiriyoruz.

Dinlenen bezeleri açmaya başlıyoruz. Bir yandan elimizi bir yandan bezeleri yağlayarak elimizle hamurumuzu incecik açıyoruz. Kenarlarına harcını koyup  rulo yapıyoruz. Ruloları istediğimiz boyutta kesiyoruz.  Bütün bezeler bitirdikten sonra kalan yağı üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder