12 Ağustos 2016 Cuma

Küçük Pastahane Poğaçası






MALZEMELER:



100 gram yumuşak tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak )

Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı kadar alıyor.

İÇİ İÇİN:

1 su bardağı lor peyniri

ÜZERİ İÇİN

Susam


YAPILIŞI:


Hamur yoğurma kabına un ve lor peyniri haricindeki tüm malzemeleri ilave edip,  karıştırılır.

Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir.

Elde edilen poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Elimizle biraz açıp ortasına 1 çay kaşığı lor peyniri eklenip, istediğimiz şekilde kapatalım.

Hazırlanan lor peynirli küçük poğaça, yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpiştirilir.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, üzerileri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder