13 Ağustos 2016 Cumartesi

Hint Pare



MALZEMELER:


250 gram tereyağ (veya margarin yumuşak)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)
1,5 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Fındık üzerini süslemek için 
Un alabildiğince 


ŞERBETİ :


3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1\4 limon



YAPILIŞI:


Hindistan cevizi, tereyağ ve  yumurtayı karıştırın.

Daha sonra diğer malzemeleri  ilave ederek,  kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin tepsiye dizin.

Yumurta sarısı sürüp, fındık batırın. 180 derecedeki fırında pişirin.

Şerbeti daha önceden hazırlayın sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün veya soğuk tatlıya sıcak şerbeti de dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder