MALZEMELER:
SALAMURA:
3,5 bardak içme suyu (çeşme suyu değil)
2 su bardağı sirke
3 yemek kaşığı tuz (normal sofra tuzları gibi ince değil, iri salamura tuzu)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kadar sirke ruhu ( istenirse kullanılıyor)
İÇ MALZEMESİ:
Yeteri kadar turşuluk malzeme
YAPILIŞI:
Kurduğunuz turşuda salatalık, domates, lahana, havuç, biber, acur, kelek gibi malzemeler kesinlikle sert olmalı. Ezik malzemeden yapılan turşular çabuk yumuşadığı gibi çabuk da bozulur.
Turşu kurarken içine sarımsak, maydanoz, dereotu, kereviz sapı, defne yaprağı gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz nohut da mayalanmayı hızlandıracaktır.
Turşuyu kurmaya başlamadan önce salamurası hazırlanır.
Suyu, sirkeyi ve tuzu derince bir kaba koyup, tuz eriyinceye kadar karıştırılır.
Sebzeler enine veya boyuna doğranır. Havuçlar soyulur ve dilimlenir, domatesler kürdanla delinir yada bölünür. Sarımsaklar soyulur ve istemiş olduğunuz diğer malzemeler hazırlanır.
Turşuyu kurarken her sebze arasına sarımsak serpilir.
Üzerine boşluk kalmayacak şekilde salamura suyu doldurulur ve kavanoz veya şişenin kapağı sıkıca kapatılır.
Turşu kurduktan 1 hafta sonra tadına ve durumuna bakabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder