2 Ağustos 2016 Salı

Yumurtalı Yufka Kızartması


MALZEMELER:


2 adet yufka
2 adet yumurta
Yufkaları ıslatmak için bir kase içme suyu
Kızartmak için Sıvı yağ

İÇİ İÇİN:


Lor peyniri
Maydanoz
Pul biber


YAPILIŞI:


Bir yufkayı alın tezgaha yayın.

Bir yumurtayı  kaseye kırın çatalla çok iyi çırpın.

Çırpılmış yumurtayı yufkanın her yerine güzelce sürün. Yufkanın her yeri yumurta sürülsün.
Yufkanın en uç kısmına peynirli harcımızdan bir sıra halinde koyalım. Daha sonra yufkayı bir kenarından başlayarak bitene kadar enli rulo şeklinde sarın.

Diğer yufka içinde aynı işlemi yapın.

Yumurtalı yufkaları 4 cm uzunluğunda keselim.

Bir kaba içme suyumuzu koyalım. .

Derin bir tavaya yağ koyalım güzelce ısıtalım.


Kestiğimiz yumurtalı yufkaları önce suya batıralım daha sonra süzgece çıkaralım. 1-2 dakika suyunu süzdürüp hemen kızgın yağa atalım ve güzelce kızartalım.
Tavayı yavaşça ileri geri sallarsanız yufkalar kabararak pişecektir.

Afiyet olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder