MALZEMELER:
1 kilo taze kabak
3 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 büyük soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı şeker
Önce kabakları temizleyip, küp küp doğrayalım.
YAPILIŞI:
Önce kabakları temizleyip, küp küp doğrayalım.
Daha sonra yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavuralım. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Doğramış olduğumuz kabakları, rendelediğimiz sarımsağı koyup, karıştıralım.
İçerisine tuzunu ve şekeri koyup tekrar karştıralım.
En üstüne de kabuğunu soyup, yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edip, tencerenin kabağını kapatalım.
Ocağa koyduğumuz tencereyi 1 su bardağı sıcak su ilave edip, 3 dakika harlı ateşte pişirin sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder