2 Temmuz 2016 Cumartesi

Elde Açma Cevizli Baklava





MALZEMELER:


HAMURU İÇİN:



1 su bardağı süt
1 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta
1/2 su bardağı erimiş tereyağı veya sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz


ARASI İÇİN:

500 gram iri çekilmiş ceviz

ÜZERİNE VE ARASINA SÜRMEK İÇİN:


250 gram tereyağı


AÇMAK İÇİN:


Nişasta un karışımı yeteri kadar


ŞERBETİ İÇİN:


1 kilo şeker
1.250 gram su
1 adet limon tuzu veya yarı limon

YAPILIŞI:


Hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın.Üzerini steç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin.

Hamuru 40 parçaya bölün üzerini streç film ile kapatın 30 dakika daha dinlendirin. Oklava ile her bir hamuru incecik açın.  Yufkayı tereyağ ile yağlanmış tepsiye dizin.
Tepsiden taşan kısımları kesin. 3 katta bir  hafif yağlayın.5 katta bir ceviz serpin.Ceviz serptiğiniz katı asla yağlamayın.

Katlar bitince baklavamızı baklava biçiminde istediğimiz şekilde keselim. Üzerine kızgın erimiş tereyağ dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına  koyun . Hafif pembeleşmeye başlayınca ısıyı 160 dereceye getirin . Kendi fırınınızın ayarına göre belirleyin pişirme süresini. Üzeri iyice kızarıncaya kadar baklavamızı pişirelim.
Bir gün önceden hazırlanmış dinlenmiş şerbeti sıcak tatlıya dökün.

Afiyet olsun.

ŞERBETİN YAPILIŞI:


Şerbeti hazırlayacağımız kaba şekeri, suyu ve limonu koyup kısık ayarda 1 saat kadar kaynatalım ve soğutalım.
Şerbetin kıvamını soğuduktan sonra iplik gibi akışkan olmalı çok koyu olmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder