MALZEMELER:
3 adet çipura balığı
2 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
MARİNE ETMEK İÇİN:
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 limon suyu
2 çay kaşığı tuz (tuz miktarını kendinize göre ayarlayın)
10-15 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Balıkları önce yıkıyoruz. Sularının süzülmesi için bir kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra her tarafının güzelce pişmesi için her birinin iki tarafına da keskin ve tırtıklı olmayan bir bıçak yardımıyla ikişer çizik atıyoruz.
Marine etmek için, derin bir kapta zeytinyağı, karabiber, limon suyu, iki çay kaşığı tuz,
bir diş sarımsağı ve ince ince doğradığımız maydanozu iyice çırparak
marine sosunu hazırlıyoruz.
Çipura balıklarını sosa bulayarak 1-2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bekletme
süresi ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur.
Çipura balığını pişireceğimiz tepsiyi hafifçe yağlıyoruz. Tepsinin en altına halka halka
doğradığımız soğanları ve patatesleri yerleştirip, sosa yatırılmış balıklarımızı koyuyoruz.
Balıkları yatırmış olduğumuz sosun kalanını da tepsideki balıkların üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Ben balıkları pişirirken ilk 20 dakika tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapattım.
Daha sonra üzerini açarak pişirmeye devam ettim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder