MALZEMELER:
PANDİSPANYA HAMURU:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kaynar su
KREMASI İÇİN:
1 paket pasta kreması
1 paket krema
pasta süslemeleri yeteri kadar
ARASI İÇİN:
1 su bardağı süt
3 adet muz
YAPILIŞI:
Pandispanya yapılışı için ; yumurtaların beyazlarını ayırdığımız kabın içine şekerimizin yarısını aktarıyoruz. Mikserle çırpmaya başlıyoruz.
Yaklaşık on dakika kadar şekerle yumurta aklarını çırpıyoruz, Şeker eriyip, katı bir kıvam alıyor.
Yumurta sarısının içine de kalan şekeri aktarıp, yine mikserle güzelce çırpıyoruz. Rengi açılıp homojen bir kıvam elde ediyoruz. İçine dört yemek kaşığı kadar sıvı yağı ve iki yemek kaşığı kaynar su ekleyip, Tekrar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarılı karışımın içine, unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Tekrar mikserle güzelce çırpalım .
Yumurta beyazı ile hazırladığımız karışımı, yumurta sarılı unlu karışımın içine bırakıyoruz. Yavaşça yumurta beyazlı karışımı söndürmeden spatula kullanarak alt üst ediyoruz.
Tereyağı kullanarak yağladığımız fırın tepsimize bir miktar un serpiyoruz. Hamuru fırın tepsimize aktarıp, tepsiyi bir iki kez tezgaha hafifçe vuruyoruz ki, hamur yerleşsin.
Yaklaşık on dakika kadar şekerle yumurta aklarını çırpıyoruz, Şeker eriyip, katı bir kıvam alıyor.
Yumurta sarısının içine de kalan şekeri aktarıp, yine mikserle güzelce çırpıyoruz. Rengi açılıp homojen bir kıvam elde ediyoruz. İçine dört yemek kaşığı kadar sıvı yağı ve iki yemek kaşığı kaynar su ekleyip, Tekrar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarılı karışımın içine, unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Tekrar mikserle güzelce çırpalım .
Yumurta beyazı ile hazırladığımız karışımı, yumurta sarılı unlu karışımın içine bırakıyoruz. Yavaşça yumurta beyazlı karışımı söndürmeden spatula kullanarak alt üst ediyoruz.
Tereyağı kullanarak yağladığımız fırın tepsimize bir miktar un serpiyoruz. Hamuru fırın tepsimize aktarıp, tepsiyi bir iki kez tezgaha hafifçe vuruyoruz ki, hamur yerleşsin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişince, fırın telinde yaklaşık 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz.
Kremayı hazırlamaya geçiyoruz; kaba pasta kremasını döküyoruz içerisine kremayı döküp, iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
Pastada kullanacağımız kremayı pandispanyayı yapmadan önce hazırlayıp, buzdolabına kaldırıyoruz.
Pastada kullanacağımız pandispanyayı bir gün önceden hazırlarsak daha iyi olur.
Pandispanyayı ortadan ikiye bölüyoruz. Bir su bardağı sütü alt ve üst parçaları ıslatıyoruz.
Daha sonra krema, üzerine muz dilimlerini onun üzerine de tekrar krema ve diğer üst parça ile kapatıyoruz.
Geri kalan kremayı da pastayı kaplamada ve süslemede kullanıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder