7 Temmuz 2016 Perşembe

Papatya Kurabiye



MALZEMELER:




250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket  kabartma  tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura konulacak)
Susam yeteri kadar


YAPILIŞI:



Oda sıcaklığında olan tereyağı, un ve pudra şekeri ile birlikte geniş bir kaba alınır. 

Kabartma tozu ve vanilyası eklenip yoğurulur. Özleşince 1/2 çay bardağı sıvı yağ eklenir ve tutulan hamur 2 bezeye ayrılır.

Bir tanesine kakao ve 1/2 çay bardağı sıvı yağ katılıp tekrar yoğurulur. Bir siyah bir beyaz hamurunuz olacaktır.

Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Bir beyaz yuvarlağın etrafına 6 tane siyah yuvarlak tutturulur. Ya da isteğe bağlı olarak tam tersi de uygulanabilir. 

Hamurumuz bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Şekil alan papatyaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve ortasına biraz susam ekelim. 

Tepsiye dizilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Yaklaşık 20 dakikada üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder