MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ılık su
İÇ MALZEMESİ:
250 gram peynir
250 gram kıyma (kavrulup, peynirle karıştırılacak)
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
Susam istenirse yeteri kadar
YAPILIŞI:
Önce hamur yoğuracağımız kaba unu koyuyoruz. Ortasını açıp, tereyağ, sıvı yağ, yumurta,ılık su
koyup elimizle karıştırıyoruz.
Daha sonra unun üzerine şekeri, tuzu ve mayayı serpip, ortadaki sıvıyla unu buluşturarak iyice hamurumuzu yoğuruyoruz.Bardak ölçüleri farklı olduğu için unun miktarı az veya çok olabilir.
Sizin dikkat etmeniz gereken yoğurduğumuz hamur ele yapışmayan ve pürüzsüz olması gerekiyor. Üzerine streçle kapatıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp, merdaneyle ve oklavayla açıp üzerini yağlıyoruz. Hazırlamış
olduğumuz iç malzemeyi yufkanın ucuna koyalım ve yuvarlayarak dolayalım. Ruloyu kendi etrafında döndürerek küçük börekler hazırlayalım.
Hazırlamış olduğumuz börekleri yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta
sarısı sürüp (istiyorsanız susamda ekebilirsiniz)tepsi mayası için bekletiyoruz.
Tepsi mayası demek; Tepsiye koyduğumuz böreklerin, iki misli oluncaya kadar beklemesidir.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar böreklerimizi pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder