MALZEMELER:
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
aldığı kadar un
1 çay bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
Vişne marmelatı yeteri kadar
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, sıvı yağ, tereyağ, yoğurt, pudra şekerini ve yarım limonun suyunun içinde karıştırdığımız karbonatı koyup karıştıralım.
Daha sonra içine unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirin.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, elimizde yuvarlayalım ortasını açıp vişne marmelatından çok az koyup yuvarlayarak kapatalım. Hamurumuz bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Üzeri hafif pembeleşince fırından çıkaralım.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder