8 Temmuz 2016 Cuma

Revani

 

MALZEMELER:


1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu


ŞERBETİ İÇİN:



3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
10 damla limon suyu


YAPILIŞI:



Revaninin yapılışına geçmeden şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye toz şekeri ve suyu koyarak kaynatmaya başlıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte kıvam alana dek kaynatın.

Ocaktan almanıza yakın  limon suyunu damlatın ve bir taşım daha kaynatın. Şerbet hazır olduktan sonra oda sıcaklığında soğuması için dinlendirin.

Daha sonra bir karıştırma kabı içerisine  yumurta ile  toz şekeri çırpın. Karışım krema haline gelince içerisine  kabartma tozu,  vanilya,  un,  irmik, rendelediğimiz limon kabuğu,  yoğurt ve sıvı yağı koyarak  iyice çırpın. Bir fırın tepsisi veya borcamın tabanını yağlayın ve revani hamurunu dökün.

Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkartarak tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.

Tatlımızı soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. Üzerine isteğe bağlı olarak Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi veya dondurma ile servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder