MALZEMELER:
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürün keki.
Kabarıp kızardıktan sonra fırından çıkarın.
ÜZERİ İÇİN :
1 çay bardağı susam
Keki hazırlayacağımız kaba yumurta ve şekeri ilave edip, iyice çırpalım.
Üzerine süt, yağ ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
YAPILIŞI:
Keki hazırlayacağımız kaba yumurta ve şekeri ilave edip, iyice çırpalım.
Üzerine süt, yağ ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Fakat un ilave ettiğimizde çırpma işlemini kısa tutalım.
Hazırladığımız harcın bir kısmını ayırıp. içine kakao ilave ederek karıştıralım.
Kek kalıbını yağlayın ve hafifçe un gezdirin. Harcın sade olanını kalıba dökün.
Kek kalıbını yağlayın ve hafifçe un gezdirin. Harcın sade olanını kalıba dökün.
Onun üzerine de kakaolu karışımı dökün.
Kalıbı tezgahına bir kaç kez vurun hamurun içinde hava kalmasın.
Susamı kekin üzerine bolca dökün.
Kalıbı tezgahına bir kaç kez vurun hamurun içinde hava kalmasın.
Susamı kekin üzerine bolca dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürün keki.
Kabarıp kızardıktan sonra fırından çıkarın.
Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder